Project Description

Født til frygt og forandring

Du kender med stor sandsynlighed til det, at de dårlige oplevelser er meget nemmere at huske end de gode… at “idioten” i trafikken overskygger cyklisten, der holdt tilbage for dig – eller den morgensure kollega, der fylder mere end kollegaen, der delte den sidste kop kaffe i kandenmed dig. Bare rolig – du er ikke alene, det er ganske naturligt, og noget, du kan ændre på.

Som art er vi nemlig (heldigvis) skabt til at være en lille smule ængstelige og agtpågivende. Heldigvis – for ellers ville vores tidligste forfædre have troet at mamutten var legesyg og sabeltigeren et krammedyr. Vi er som art skabt til at huske det farlige og truende bedre end alt det gode, fordi det “way back then” kunne true vores overlevelse. Dengang gav det supergod mening med “better safe than sorry” – og vores hjerner har ikke ændret sig markant siden da.

Angst eller frygt for det “nye” og ukendte er naturligt og den måde, vores hjerne hjælper os med at overleve i en verden, hvor “forandringens vinde” blæser rundt hele tiden…

Men vi er som art heldigvis også skabt til udvikling, vækst og forandring.

Et menneske, der ikke lærer noget, ikke udvikler sig, ikke forandrer sig gennem livet – fysisk, mentalt, intellektuelt, sprituelt – har ikke meget (om noget) liv.

Kunsten er at finde balancen, hvor vi bruger vores indbyggede frygt for forandring til at skabe de bedst mulige rammer for forandring – fordi lige som vores forfædre udviklede deres levevis har vi også i dag både behov for og grund til at udvikle den måde vi lever på – som art, som samfund, som organisationer og som individer.