Af Kim Tange

Jeg brugte min 30 minutters frokostpause på at tænke lidt over, hvilke personer der har inspireret mig – og her er 9 personer, som jeg varmt kan anbefale dig at læse mere om:

  1. Peter Drucker, fordi han for alvor har fået sat virksomheds kulturen på dagsordenen. Har man ikke styr på kulturen, så kan man have nok så mange fine planer ”Culture eats strategy for breakfast”
  2. Jim Collins, for at udvikler et værktøj, ud fra de bedste virksomheder, som kan gøre gode virksomheder helt fantastiske.
  3. Lynda Gratton, fordi hun er istand til at udarbejde nogle yderst interessante fremtidsscenarier, og som hun siger, der sikkert bliver endnu værre. Utroligt inspirerende til strategiarbejdet.
  4. Alexander Ostervalder, for at have udviklet et helt unikt og enkelt værktøj til at udvikle virksomheders forretningsmodeller. Et værktøj der kan skabe fokus og helt unikke forretningsmodeller
  5. John Kotter, for at udvikle et simpelt 8 trins værktøj, især VOL. 2 udgaven, til at arbejde med og implementere forandringer.
  6. Steen Hildebrandt, fordi han i den grad har sat ledelse på dagsordenen i Danmark, med udgangspunkt i den skandinaviske tilgang
  7. Daniel Pink, når han afslører sandheden om, hvad der virkelig motiverer os, nemlig at styre vores liv, for at lære og skabe nye ting og gøre noget godt for os selv og vores verden
  8. Otto Schamer, har hjulpet mange ledere til at åbne sindet, hjertet og viljen, som kan være afgørende, hvis vi skal finde frugtbare løsninger på de udfordringer, som vi står overfor.
  9. John Whitmore, fordi han vel kan kaldes en slags coaching-fader, og for at udbrede kendskabet til coaching. Og i dag er en coaching tilgang i ledelse en helt central kompetence.